MANÖVER OCH KONTROLLSYTEM

 

TWIN DISC EC600

EC600PC är den senaste innovationen ifrån Twin Disc. Systemet är en utveckling på det äldre EC300 systemet. Denna kompakta, strömlinjeformade kontrollmodul kräver endast minimalt med kablage och möjliggör enklare designintegration och snabbare, billigare installation. Den mindre storleken och transmissionsmonterade designen tillåter större flexibilitet och utrymme för installation av annan utrustning under däck. Lättheten och ekonomin att integrera EC600PC i praktiskt taget alla fartyg bidrar också till systemets tillförlitlighet, reducerad underhåll och förenklad service.

EC600PC är designad för att förbättra kontrollegenskaper hos praktiskt taget alla samtida marina motor tillverkare. Alla båtbyggare, ägare eller operatörer kan stanna kvar med sin favoritdrivlina och optimera dess prestanda.

Med kontrollenheten förkopplad till din QuickShift ® backslag är EC600PC det enklaste kontrollsystemet att installera. Det nya systemet eliminerar behovet av extern montering, extra ledningar och arbete. Lägg bara till en reglagespak och du har ett komplett system för att kontrollera din motor och transmission.

Läs mer om EC600PC här!

TWIN DISC EJS – JOYSTICK CONTROL

Twin Disc EJS är ett tillbehör till EC300/EC600-styrenheten. Joystick-systemet möjliggör enkel manövrerbarhet i trånga passager och i låga hastigheter.

EJS styr, motor, växellåda och bogpropeller samtidigt. Med joysticken kan du steglöst justera dragkraften i den riktning du vill ha den.

EJS-systemet är kompatibelt med Twin Disc BCS, SidePower S-Link och ABT Trac-link bogpropeller.

TWIN DISC EPS – POSITIONERING

Twin Disc EPS är ett tillägg till EJS joystick-kontrollen. EPS-systemet håller din båt på plats. Systemet innehåller en GPS-mottagare och en färgdisplay.

 

TWIN DISC EC300DP – DYNAMISK POSITIONERINGSGRÄNSSNITT

Twin Disc kan tillhandahålla ett dynamiskt positioneringsgränssnitt som uppfyller DP2 / DP3-kraven. Systemet är kompatibelt med vanligare motorer och DP-system. Systemet är lämpligt för kategorierna DP0 – DP3.

TWIN DISC EC300 & EC050

Både EC300 & EC050 har varit Twin Disc trotjänare till kontrollsystem som ny utvecklats till EC600. EC300 har ersatts av EC600PC Advanced. EC050 har ersatts av EC600PC Basic. Självfallet håller vi med eftermarknad på både EC300 & EC050 men nyförsäljning kommer att vara EC600 i framtiden.