Rolla propeller

Rolla Propellers är den bästa lösningen när det gäller kvalitet och effektivitet för alla båtar eller fartyg mellan 500 och 5000 hk. Varje Rolla-propeller är designad från grunden för din båt eller ditt fartygs behov. Propellrar är konstruerade och tillverkade för att uppfylla kraven från klassificeringsföreningar (RINA, ABS, etc.).

Rolla erbjuder tre olika produkter eller tjänster:

  • Konventionella propellrar (under vattnet)
  • Propellrar som bryter ytan
  • CFD-tjänster (Computational Fluid Dynamics) T.ex. skrovstudier eller propellerstudier

 

KONVENTIONELLA PROPELLER

Rolla designar och tillverkar propellrar av NiBrAl-material upp till 3 meter i diameter. Detta innebär att effekt mellan 500 hk och 5000 hk.

Varje propeller är utformad med tanke på applikationen och genomgår 3D-forskning samt geometrioptimering. Dessutom kan Rolla analysera de designade ramlinjerna och göra en preliminär analys av rammotstånd och prestanda.

Läs mer om designprocessen här.

 

YTSKÄRANDE PROPELLER

Rolla designar och tillverkar ytskärande propellrar i NiBrAl-material upp till 70 ″ diameter i storlek (effekt 600 – 5500 hk) och i rostfritt duplexstål eller 17-4 rostfritt stål upp till 28 ″ i storlek (effekt 250 – 1400 hk).

Propellern är designade och testade med olika metoder för att göra det möjligt för Rolla att tillhandahålla exakta beräkningar för applikationer. Propellrar som bryter ytan är också perfekt kompatibla med Arneson Surface Propeller Devices.

Mer information finns här.

 

CFD-TJÄNSTER

På grund av sin långa erfarenhet erbjuder Rolla alla typer av CFD-tjänster (Computational Fluid Dynamics). Baserat på forskningen kan Rolla utföra korrekta analyser kring skrovmotståndet som inte kan beräknas med traditionella beräkningsmetoder.

I analyserna kan de kontrollera vattenflödespunkterna och ge rekommendationer för att modifiera skrovet för att få bästa möjliga prestanda från skrovet i förhållande till applikationen. Undersökningar kan genomföras på både planande och deplacerande båtar.

Mer information finns här.