Hamiltonjet

Moderbolaget HamiltonJet, CWF Hamilton & Co Ltd, bildades 1939, i en verkstad vid Irishman Creek Station. Under de inledande 50 åren bedrev företaget utveckling med innovativa lösningar från grundaren Sir William Hamilton.

Det är under de senaste 35 åren som CWF Hamilton & Co har fokuserat enbart på vattenjet i sin verksamhet genom HamiltonJet och Hamilton Marine.

HamiltonJet växte ut ur en kombination av CWF Hamilton Engineering och CWF Hamilton Marine, de två huvudsakliga dotterbolagen i Hamilton Group.

En av HamiltonJets första uppgifter var att bygga upp ett bredare distributionsnätverk över hela världen för försäljning och service av HamiltonJets. För att bekämpa problemen med avståndet till huvudmarknaderna och distributörerna öppnades kontor i Amerika och Storbritannien för att samordna distributions- och reservdelsstöd i dessa regioner.

Fortsatt tillväxt i efterfrågan på Hamilton Jets har sett ett antal fabriksutvidgningar under det senaste decenniet. Tillverkningsytan har ökat till 12 300 kvadratmeter, med nya maskiner installerade och personal som anställts för att öka fabrikskapaciteten med mer än 50%.

Idag har HamiltonJet över 400 anställda inom alla aspekter av vattenjetdesign, produktion och service. Tillsammans med marina jetaggregaten producerar företaget även sina egna elektroniska och hydrauliska styrsystem.

Företaget firade nyligen sitt 80-årsjubileum och ser fram emot en stark tillväxt i framtiden.

 

HamiltonJet levererar utrustning för fritids- och arbetsbåtar från 5 till 100 meter och motoreffekt upp till 5500 kW. Typiska båtar som använder vattenjet idag är räddningsfartyg, arbetsbåtar men inkluderar även typer som patrull, lots, taxibåtar, färjor och snabbgående transportbåtar.

HamiltonJet är världsledande som tillverkare av vattenjet och har de senaste 30 åren enbart fokuserat på utveckling och tillverkning av vattenjetaggregat samt styr-/kontrollsystem. Omkring 50% av alla vattenjetaggregat som säljs världen över är ett HamiltonJet.

Hamilton vattenjet har många fördelar jämfört med traditionella drev och roderpropellrar.

Förutom att fartygets skrovmotstånd är betydligt mindre så kan även djupgåendet minimeras. Den enkla konstruktionen ger även låga underhållskostnader, aggregaten kan manövreras hydrauliskt/mekaniskt med Hamiltons egenutvecklade manöversystem ”AVX”, ”Blue Arrow” och ”MECS” så dess kontroll också oslagbar vilket ger en högre säkerhet och minskad risk för skador i samband med manövrering på grunda farvatten.

Hamilton Jet tillverkar fyra grundläggande typer av jetaggregat. Var och en med olika storlekar för bästa effektivitet.

HTX-SERIEN

är en av Hamiltons senaste innovationer. Denna serie finns tillgänglig från HTX30 och uppåt. Fördelarna med denna serie är mycket bra prestanda vid lägre hastigheter samt mycket bra toppfart. Det finns för närvarande tre HTX-jetaggregat och nya kommer att släppas om cirka 1-2 år. Klicka på HTX i högerspalten för att läsa mer om just denna serie.

HJX-SERIEN

är Hamiltons senaste innovation och nästa generation av HJ-serien även denna lämpar sig bäst för fartyg upp till 20 m och i effektområdet 100-440 kW. Båda nya serierna HTX och HJX har både fått högre toppfart och högre tryckkraft. Samtidigt som man förfinat aggregatet och utfört en rad förbättringar som sänker installation och driftkostnaderna för ägaren. AVX- och BlueArrow-styrsystem och finns tillgängligt för denna serie. Dessutom finns JetAnchor positioneringssystem och Precision Manoeuvring tillgängligt som tilläggsfunktioner till både AVX- och BlueArrow.

HJ-SERIEN

bäst lämpad för fartyg upp till 20 m och i effektområdet 100-900 kW. HJ-serien är en del av att Hamilton har en så hög marknadsandel i världen. Ett BlueArrow-styrsystem och ett AVX-styrsystem finns tillgängliga för denna serie. Dessutom finns ett JetAnchor positioneringssystem tillgängligt för dessa.

HM-SERIEN

Enheterna i HM-serien är större i effektområdet 800kW till 3500 kW och är lämpliga för fartyg från 17 till 60 meter. Serien är kompatibla med styrsystem som MECS.

HT-SERIEN

HT-serien, som också har stora effektområden upp till 5500kW som HT1000, HT900 och HT810. Vattenjet i HT-serien är kompatibla med styrsystem som MECS.

LTX-SERIEN

TEKNIK INSPIRERAD AV MODER NATUR Vi presenterar LTX-serien. Det är låghastighetseffektivt, lättviktigt och smidigt. Med sitt stora munstycke, lägre energiåtgång, lägre strålhastighet och lätta struktur efterliknar den sin naturliga kusin. LTX är den första vattenjeten som konkurrerar med prestanda, energieffektivitet och dragkraft hos de allra bästa propellersystemen vid låga till medelhastigheter (0-30 knop).

Det här är en gamechanger. Läs mer om LTX-Serien här!

 

EHX-SERIEN

EHX-serien är framtiden, FUTURE REDY och består av elektrisk och hybridlösningar för vattenjet i kombination med nya AVX. Som en del av HamiltonJet-hybridlösning inkluderar den Hamiltons hyllade AVX-kontroller med skärmar. Displayen ger information om batteriets laddningsstatus och låter dig antingen välja eller automatiskt, där systemet själv väljer rätt drift, eller så kan du själv välja lämplig profil manuellt.

ARE YOU ENERGIZED?  Läs mer om EHX-Serien här!

 

 

Läs mer om Hamilton Jet på deras hemsida.

Eller kontakta en av våra säljare!