HAMILTONJET-KONTROLL OCH MANÖVERSYSTEM

 

HAMILTONJET BlueArrow – ELEKTRONISKT MANÖVERSYSTEM

För att dra full nytta av vattenjetaggregatet har Hamilton Jet utvecklat ett unikt styrsystem, BlueArrow. I BlueArrow så styrs, motorn och hela kraftöverföringssystemet med en mus (likt man gör med datorer). Systemet skapar oslagbara säkerhets- och kontrollförhållanden för manövrering av fartyget.

BlueArrow levereras som standard med rattenhet, handtag och mushantag. Utöver detta tillkommer all utrustning som behövs för växel-, jet- och motorstyrning.

BlueArrow finns för alla jetaggregat i HJ-serien samt för HTX30-serien.

 

HAMILTONJET JETANCHOR – POSITINERINGSYSTEM

JETanchor positionssystemet finns som ett tillägg till styrsystemen AVX och blueArrow. JETanchor har tre väntelägen.

Station Keeping – Håller automatiskt båten på plats.

Virtual Anchor – Virtuellt ankare där GPS bestämmer den virtuella ankarpunkten runt vilken båten rör sig och hittar sin favoritplats baserat på vind- och flödesförhållanden.

Precisionsmanövrering – Precisionskontroll, hjälper till att flytta båten exakt med en hand. Systemet använder ett GPS- och positioneringssystem som båten bara rör sig till där det är önskvärt.

 

AVX – AVANCERAT FARTYGSKONTROLLSYSTEM

AVX-styrsystemet används när BlueArrow-kontrollsystem inte längre är tillräckligt. AVX är ett modulärt styrsystem där det är möjligt att enkelt lägga till eller ta bort funktioner.

AVX är extremt pålitlig och innehåller många säkerhetskopieringssystem för att hålla systemet igång. Dessutom har AVX DNV-GL-typbetyg och inkluderar ett externt styrgränssnitt XCI (External Control Interface) genom vilket externa system kan ge kommandon till styrsystemet (t.ex. radiostyrning, DP-system eller autonoma system).

Alla styrenheter är IP67-godkända och alla kontakter finns tillgängliga enligt MIL-klass.

 

JETFIGHTER – SYSTEM FÖR HANTERING AV BRANDBÅND PUMP

JETfighter är ett tillägg till AVX- och MECS-systemet som gör det möjligt att kombinera både jethantering och brandpumphantering. Systemet gör att brandpumpar och vattenstrålar kan installeras på samma huvudmotorer och justerar motorns hastighet så att brandpumparna producerar rätt mängd vatten och båten förblir kontrollerbar.